Pensiunea Porumbelul Alb
ALL INCLUSIVE

Sejur de 4 zile/3 nopti in Delta Dunarii All Inclusive

Incepand cu sezonul turistic 2020 Pensiunea noastra va include pachetul de servicii turistice All Inclusive de 4 zile/3 nopti, care este foarte cautat in ultimi ani de multii turisti .

Pachetul de servicii turistice contine:

 • Transferul Tulcea-Mila 23 si retur cu ambarcatiunile partenerului nostru Pelicanul Express Tour;
 • 3 nopti de cazare in camera dubla;
 • Toate mesele, cu exceptia pranzului din ziua in care se viziteaza orasul Sulina;
 • Apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni), palinka (50 ml/persoana) si un pahar de vin la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;
 • 5 excursii in Delta cu ambarcatiunile pensiunii:

-Padurea Caraorman; 
-Sulina; 
-Admirarea unui apus de soare; 
-Lacurile si canalele din N-E Deltei Dunarii;
-Canalele si japsele din jurul lacului Fortuna;

Inchirierea masinii cu care se viziteaza Padurea Caraorman;

Serviciile ghidului turistic

Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Puteti opta pentru sejururi de joi pana duminica sau de duminica pana miercuri.

Pe parcursul transferurilor si a excursiilor prin delta, in cele 4 zile veti parcurge cu ambarcatiunile noastre aproximativ 250 de kilometri pe apa.

In functie de perioada, preturile, care cuprind toate serviciile enumerate mai sus, sunt cuprinse intre 1300-1500 lei/persoana/sejur. Pretul este acelasi indiferent cate persoane s-au mai inscris in program in aceeasi perioada in care veniti si dumneavoastra. Pentru fiecare sejur sunt disponibile cate 21 locuri.

Puteti achita si cu tichete de vacanta pe suport hartie sau electronic.

Am conceput acest pachet cu maxima transparenta, astfel incat atunci cand ajungeti la pensiunea noastra sa nu aveti surpriza de a descoperi costuri ascunse. Sfatul nostru este ca atunci cand optati pentru o oferta sau alta sa aveti in vedere ce servicii sunt incluse in pachet, respectiv numarul de excursii, numarul si calitatea meselor, daca sunt incluse in pachet si bauturi, gradul de clasificare al pensiunii etc.

In continuare va prezentam o descriere a programului sejurului pe zile si pe ore, precum si un tabel in care veti gasi perioadele si preturile pentru care puteti opta.

***

Ziua 1

Sosirea oaspetilor in Tulcea la ora 14 :00.

Adresa la care trebuie sa ajungeti este PORT TULCEA AVAL, care apare pe Google Maps. Intrarea catre port se face din str. Intrarea Marmurei Nr 3. Coordonatele GPS sunt LAT: 45°11’14.75″N LONG: 28°48’27.17″E.

Puncte de reper: pe str. Intrarea Marmurei este un panou mare care va directioneaza catre intrarea spre PORT TULCEA AVAL. Dupa 150 m, in fata pe partea stanga veti avea o intrare cu bariera (va trebui sa scoateti un tiket, pe baza lui veti achita taxa de parcare la plecare) .

Aici va puteti parca masinile intr-o parcare pazita, cu plata. Pretul este de 15 lei/masina/zi.

Cu cateva zile inainte de sosirea dumneavoastra, va vom trimite un SMS cu adresa punctului de inbarcare si numarul de telefon al ghidului care va va prelua cu ambarcatiunea noastra.

In intervalul 14.30-15.00 aveti timp pentru a va transfera bagajele in barca si pentru a va pregati de drum.

La ora 15.00 barca va pleca spre Mila 23.

Atentie!

Avand in vedere ca in barca vor fi mai multe grupuri, barca nu va putea sa va astepte la Tulcea in cazul in care intarziati, ca urmare, va rugam sa va luati o marja de timp de rezerva pentru a evita surprizele legate de trafic, gasirea adresei, etc.
Langa parcare se afla pontonul de la care se face imbarcarea in ambarcatiunile pensiunii noastre, care va vor duce in satul din inima deltei, Mila 23. Deplasarea se va face pe unul dintre cel mai drept si cel mai scurt brat din Delta Dunarii, BRATUL SULINA unde in dreptul localitati Gorgova vom devia de pe Bratul sulina si vom intra pe Canalu 20 sau cum i se mai spune Canalu Iulia – Canalu Sontea si veti ajunge in Localitatea Mila 23 . Durata calatoriei este de aproximativ 1 ora .


Odata ajunsi la Mila 23, va veti caza la Pensiunea Porumbelul Alb , o pensiune moderna, preluata in administrare 2019 de catre un administratot nascut si crescut in Mila 23 si care este clasificata la 3 margarete. Pensiunea este acoperita in mod traditional cu stuf, dispune de 4 camere king delux si 3 camere duble, 2 camere twint si 1 camera tripla, toate avand aer conditionat. Camerele sunt mari, au suprafata intre 12 si 18,5 mp , au baie proprie si sunt mobilate modern. In spatele Pensiuni veti gasi o curte generoasa, unde va puteti relaxa pe sezlong sau in fata pensiuni veti gasi o terasa plutitoare amplasata la malul dunarii unde puteti savura optional o cafea , o bere rece sau un pahar cu vin chiar si alte bauturi racoritoare din vitrina friorifica din pensiune. (consumatiile optionale nu sunt incluse in pretul pachetului)

***

Dupa ce va veti caza, veti fi invitati sa savurati o cina pescareasca. Avand in vedere ca sunteti veniti de pe drum, va vom astepta cu un meniu de pranz, care include si ciorba de peste, fel principal de peste si desert. In meniul fiecarei mese de pranz si cina sunt incluse apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni ) scate o palinka (50 ml/persoana), si 1 pahar de vin (vinurile sunt din zona judetului Tulcea si Panciu Jud Vrancea).

***


In fiecare zi, la pranz si cina,veti servi meniul zilei, care este format in special din produse din peste . Meniul este acelasi pentru tot grupul. Daca in grupul dumneavoastra sunt persoane care tin post, nu mananca peste sau sunt vegetarieni, va rugam sa ne anuntati din timp pentru a pregati un meniu separat.

Mai multe detalii referitoare la meniul pensiunii gasiti in sectiunea Gastronomie.

Dupa cina, grupul va pleca intr-o excursie cu barca, care va culmina cu admirarea unui apus de soare pe un lac din apropierea satului Mila 23.

Programul zilei se va incheia cu o degustare de vinuri din zona Niculitel -Macin a judetului Tulcea si din zona Panciu jud Vrancea.

Ziua 2

Intre ora 08:00 si 08.30 veti servi micul dejun.

La ora 9.00 se pleaca intr-o excursie cu barca catre satul si Padurea Caraorman.

Traseul este unul foarte frumos, in drumul spre Caraorman barca strabatand o salba de mai multe lacuri si canale cu peisaje unice. Va recomandam sa nu va uitati aparatele de fotografiat.

Pe toata perioada pe care o veti petrece in Delta Dunarii, barcile cu care va veti deplasa vor fi conduse de ghizi locali, care s-au nascut si locuiesc in satul Mila 23 si care cunosc cel mai bine toate „ascunzisurile” deltei, unele canale, lacuri si garle pe care veti naviga neaparand pe nicio harta.

Odata ajunsi in satul Caraorman, grupul va debarca pe mal si va fi preluat de o masina de teren care va asigura transferul intre sat si Padurea Caraorman (aproximativ 2 h). Pe parcursul excursiei spre padurea Caraorman se va face mai multe popasuri unde cu putin noroc putem vedea cai salbatici de pe grindul Caraorma, masa Tacerii si cei mai batrani stejari din zona.

Padurea Caraorman (2250ha): Padurea Caraorman ocupa partea centrala a grindului Caraorman situat in partea sudica a Bratului Sulina. Zona de protectie cuprinde cele mai dezvoltate dune de nisip din delta si Padurea Caraorman.

Padurea Caraorman: declarata in anul 1940, monument al naturii, este o padure de stejari (de peste 30 m inaltime ), frasin, plop, cu desisuri si vegetatie cataratoare de tip mediteranean: liane ce ating 25 m precum si plante agatatoare cum ar fi: vita de vie salbatica, iedera, hameiul, curpenu. Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o varsta de 400 de ani si o circumferinta de patru metri, stejar numit “Stejarul ingenunchiat”, datorita ramurilor ce s-au intins pana pe pamant.In aceasta padure s-au semnalat cuiburi de vultur codalb, prin protectia padurii asigurandu-se in acelasi timp si protectia acestei specii. Ceea ce o deosebeste de padurea Letea este lipsa lianei grecesti si a viperei de stepa.

Dunele de nisip din apropierea satului – unice in tara, ce adesea depasesc 7 m in inaltime, atingand pana la 9 m inaltime.

Pe parcursul deplasarii catre padure veti fi insotiti de un ghid.

Dupa vizitarea padurii Caraorman, se va pleca spre Sulina, cea mai estica localitate a Romaniei.

In orasul Sulina se va ajunge in jurul orei 13.30.

Din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in mare (Bara Sulina) mai sunt inca 7 km. Daca vremea este favorabila, nu sunt valuri mari sau furtuna pe mare, si exista in grup cel putin 4 adulti care doresc sa mearga pana la varsare, aceasta excursie suplimentara costa 50 lei/persoana.

Odata ajunsi in Sulina, pentru cateva ore grupul va avea program liber. In acest timp se poate vizita faleza orasului, bisericile, farul vechi sau cimitirul international. Totodata, se poate ajunge cu microbuzul la plaja. Apa este foarte mica, plaja este lata, iar nisipul este foarte fin.

Pranzul din aceasta zi nu este inclus in pret, dar sunt mai multe variante de a servi masa la restaurantele de pe faleza din Sulina sau la terasele de pe plaja. Daca la pensiunea noastra veti savura specialitati din peste de Dunare, la Sulina puteti comanda diverse sortimente de peste marin. 

La ora 16.30 grupul se va reuni la pontonul unde este acostata barca pentru deplasarea la Mila 23. In perioada 1 iunie-16 septembrie, cand vremea este mai calda, plecarea spre Mila 23 va fi la ora 18.30, pentru a va da posibilitatea de a petrece mai mult timp la plaja.

Odata ajunsi la Mila 23, pana la cina este program de voie. 

Cina(specialitati din peste) se serveste la ora 20 si, pentru ca veti fi istoviti dupa o zi intreaga de mers cu barca, pe langa felul principal si desert, meniul cinei va contine si ciorba. 

In perioadele de program liber oaspetii se pot odihni, se pot relaxa jucand badminton, pot vizita satul de pescari Mila 23 sau, daca vremea o va permite, pot face plaja pe sezlongurile din curtea pensiunii. Totodata, se poate pescui de pe pontonul pensiunii.

Ziua 3

La ora 08.00 – 08.30 se serveste micul dejun.

Aceasta zi este dedicata explorarii salbei de lacuri din jurul satului Mila 23. Daca in a doua zi viteza de deplasare a barcii este mai mare, pentru ca si distantele sunt mai lungi, in aceasta zi barcile vor merge mai incet, dandu-va posibilitatea de a savura din plin peisajele deltaice.

La ora 09.00-09.30 se pleaca in plimbarea de dimineata, prilej cu care puteti admira splendoarea canalelor si lacurilor din nord – estul satului: Canalul Eracle – Schitul Sf Atanasie – Lacul Babina – Lacul Matita – Lacul Miazazi – Canalul Eracle – Lacul Trei Iezere -Lacul Radacionos.

La ora 13.30, oaspetii sunt invitati la masa de pranz (specialitati din peste).

Dupa masa si un scurt program de odihna, la ora 16.00, se pleaca in a doua excursie a zilei, prilej cu care se vor vizita japsele si canalele din jurul lacului Fortuna, unul din cele mai mari lacuri din Delta Dunarii 

La ora 19.45 se serveste cina. La aceasta cina vom pregati pentru dumneavoastra un antreu bazat pe preparate din peste, urmat de un fel principal traditional lipovenesc tot din peste, urmat de un desert.

***

Ziua 4

La ora 9.00 se serveste micul dejun.

La ora 10.00 se pleaca spre Tulcea, unde veti ajunge cel tarziu la ora 11.00.

In continuarie va prezentam tabelul cu tarife pentru sezonul 2020

Tarife primavara 2020
PerioadaNr. locuri disponibilePret/persoanaCe include
2 – 5 aprilie211300 lei/ pers-Cazare in camera dubla;-Pensiune completa (fara pranzul de la Sulina);-Apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni), palinka (50 ml/persoana) si un pahar de vin la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;-Transferurile Tulcea-Mila 23 si retur cu partenerul nostru Pelicanul Express Tour ;

-5 excursii 
cu barca in delta: Caraorman , Sulina, Apus de soare, 2 x Lacuri;
Degustare de vinuri dobrogene si Vrancene;
-Bonus Corul lipovenesc al Satului Mila 23(doar daca sunt disponibili in perioada sejurului )
Inchirierea masinii la Caraorman;
-Ghid vorbitor de limba romana;
Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. 
5-8 aprilie211300 lei/ pers 
9- 12 aprilie211300 lei pers 
12 – 15 aprilie211450 lei /pers 
17 – 20 aprilie211500 lei / pers Vacanta de Paste 
20 – 23 aprilie211450 lei / pers 
23 -26 aprilie211350 lei/ pers 
26 – 29 aprilie211350 lei /pers 
30 aprilie-3mai211500 lei Vacanta de 1 Mai-Cazare in camera dubla;-Pensiune completa (fara pranzul de la Sulina);-Apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni), palinka (50 ml/persoana) si un pahar de vin la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;-Transferurile Tulcea-Mila 23 si retur cu partenerul nostru Pelicanul Express Tour ;

-5 excursii 
cu barca in delta: Caraorman , Sulina, Apus de soare, 2 x Lacuri;
Degustare de vinuri dobrogene si Vrancene;
-Bonus Corul lipovenesc al Satului Mila 23(doar daca sunt disponibili in perioada sejurului )
Inchirierea masinii la Caraorman;
-Ghid vorbitor de limba romana;
Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. 
3-6 mai211300 lei
7-10 mai211400 lei
10-13 mai211300 lei
14-17 mai211300 lei
17-20 mai211300 lei
21-24 mai211300 lei
24-27 mai211400 lei
29 mai-1 iunie211500 leiVacanta de 1 Iunie

ATENTIE

 • Va rugam sa sunati la 0758619640 pentru a verifica numarul real de locuri disponibile.
 • Numarul de locuri disponibile din tabel va indica numarul maxim de locuri disponibile in pensiune.

Penalizari pentru anularea/amanarea unei rezervari

*Pierderea a 50% din avans pentru renuntarea cu mai mult de 45 de zile inainte de inceperea sejurului.

*In cazul neprezentari la un program la data stabilita , avansul NU se returneaza si NU se va folosi pentru rezervare ulterioara.

Mai multe detalii in sectiuniea TERMENI SI CONDITII

***

Tarife Vara-Toamna 2020I
PerioadaNr. locuri disponibilePret/persoanaCe include
1-4 iunie211400 lei-Cazare in camera dubla;-Pensiune completa (fara pranzul de la Sulina);-Apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni), palinka (50 ml/persoana) si un pahar de vin la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;-Transferurile Tulcea-Mila 23 si retur cu partenerul nostru Pelicanul Express Tour ;

-5 excursii 
cu barca in delta: Caraorman , Sulina, Apus de soare, 2 x Lacuri;
Degustare de vinuri dobrogene si Vrancene;
-Bonus Corul lipovenesc al Satului Mila 23(doar daca sunt disponibili in perioada sejurului )
Inchirierea masinii la Caraorman;
-Ghid vorbitor de limba romana;
Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. 
5-8 iunie211500 leiVacanta de Rusalii 
8-11 iunie211300 lei
11-14 iunie211300 lei
14-17 iunie211300 lei
18-21 iunie211300 lei
21-24 iunie211300 lei
25-28 iunie211300 lei
28 iunie-1 iulie211300 lei
2-5 iulie211300 lei
5-8 iulie211300 lei
9-12 iulie211300 lei
12-15 iulie211300 lei
16-19 iulie211300 lei
19-22 iulie211400 lei
23-26 iulie211400 lei
26-29 iulie211400 lei
30 iulie-2 august211500 lei
2-5 august211500 lei
6-9 august211500 lei
9-12 august211500 lei
13-16 august211500 lei
16-19 august211500 lei
20-23 august211500 lei
23-26 august211500 lei 
27-30 august211500 lei
30 august-2 sept.211500 lei
3-6 septembrie211400 lei
6-9 septembrie211400 lei
10-13 septembrie211300 lei
13-16 septembrie211300 lei
17-20 septembrieinchisinchis
20-23 septembrieinchisinchis
24-27 septembrieinchisinchis

ATENTIE

 • Va rugam sa sunati la 0758619640 pentru a verifica numarul real de locuri disponibile.
 • Numarul de locuri disponibile din tabel va indica numarul maxim de locuri in pensiune.

Penalizari pentru anularea/amanarea unei rezervari

*Pierderea a 50% din avans pentru renuntarea cu mai mult de 45 de zile inainte de inceperea sejurului.

*In cazul neprezentari la un program la data stabilita , avansul NU se returneaza si NU se va folosi pentru rezervare ulterioara.

Mai multe detalii in sectiuniea TERMENI SI CONDITII

***

Precizari

 • In pret sunt incluse doar bauturile de la micul dejun, apa plata si palinka (50 ml /pers.) de la fiecare masa de pranz si cina pe care le luati la pensiune, precum si degustarea de vinuri dobrogene.
 • Nu este inclusa in pret contravaloarea parcarii masinilor la Tulcea (pretul este de 15 ron/masina/zi).
 • Nu este inclus consumatiile optionale facute de la barul pensiuni.
 • Nu este inclusa in pret excursia optionala din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Aceasta excursie se poate efectua doar daca starea vremii o permite(ghidul va decide).Excursia se organizeaza doar daca in grup sunt cel putin 8 adulti doritori. Pretul este 50 lei/persoana. Copii beneficiaza de discounturile de 50 %, respectiv 75%, in functie de varsta.
 • Daca o persoana doreste sa se cazeze in regim single, va achita in plus 400 lei fata de pretul din tabel.

***

Pentru copiii de pana la 5 ani impliniti, care se cazeaza in camera cu ambii parinti, fara a solicita un pat suplimentar, pretul este 25 % din valoarea pretului pe care il achita un adult. Pentru copiii cu vasta cuprinsa intre 5 si 12 ani, care se cazeaza in camera cu ambii parinti, fara a solicita un pat suplimetar, pretul este 50% din valoarea pretului pe care il achita un adult. Daca unul sau mai multi copii mai mici de 12 ani se cazeaza in camera doar cu un adult, pentru copil se va achita in plus tariful suplimentar de cazare in regim single. Copii mai mari de 12 sunt considerati adulti. Daca intr-o camera se cazeaza 3 adulti, dintre care unul doarme pe un pat suplimentar, pretul pentru acesta din urma va fi cu 150 lei mai mic.

Un pat suplimentar introdus intr-o camera costa 50 lei/zi. Nu exista paturi suplimentare pentru toate camerele pensiunii. In consecinta, cand faceti rezervarea, va rugam sa va interesati daca mai sunt disponibile paturi suplimentare. 

***

 • Pentru a va putea bucura cat mai mult de peisajele unice din delta, transferurile Tulcea-Mila 23 si retur se va face cu partenerul nostru Pelicanul Express Tour , si excursiile pe lacuri si canale se vor face cu o ambarcatiune cu motor care este descoperita . Pentru a preintampina eventuale neplaceri care ar putea interveni pe parcursul deplasarilor cu barca, provocate de starea vremii, va rugam sa aveti asupra dumneavoastra pelerine de ploaie(in toate anotimpurile), haine groase, geci si caciuli(primavara si toamna), palarii, ochelari de soare si crema de plaja(vara).
 •  
 • Spatiul de depozitare al bagajelor este limitat. In acest sens avem rugamintea ca fiecare persoana sa nu aiba mai mult de un bagaj de dimensiuni rezonabile. Se accepta la bord si cate un bagaj mic de mana. In cazul in care veti veni cu mai multe bagaje, este posibil ca acestea sa nu incapa in compartimentele special amenajate, incomodandu-va pe parcursul transferurilor Tulcea-Mila23 si retur.
 • Avand in vedere ca incadrul pensiunii veti gasi optional 2 vitrine frigorifice cu bauturi la preturi rezonabile(transportul marfurilor este subventionat), va rugam sa nu aduceti cu dumneavoastra baxuri de apa minerala sau bere pentru ca exista riscul sa nu aiba loc in barca. 
 • In cadrul Pensiuni nu acceptam bauturi din afara pensiuni.

***

Nu se pot organiza partide de pescuit in alte momente ale zilei si nici nu se pot inlocui excursiile din program cu partide de pescuit.

Pensiunea noastra este o pensiune linistita, la care oaspetii nostri vin pentru a admira frumusetile deltei si pentru a savura de preparatele din peste gatite in mod traditional lipovenesc. Pentru a asigura confortul necesar tuturor oaspetilor, precum si pentru a nu deranja pensiunile din jur, in cadul pensiunii nu este permisa ascultarea muzicii data la maximum sau organizarea de petreceri „zgomotoase” pana spre dimineata. Se poate asculta muzica pana la ore mai inaintate din noapte, dar la un volum care sa nu deranjeze somnul celor din jur. 

Rezervarea unui pachet se servicii turistice devine efectiva in momentul achitarii unei sume reprezentand 50% din valoarea pachetelor de servicii turistice. 

Daca aveti unele nelamuriri sau doriti informatii suplimentare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail porumbelulalbmila23@gmail.com sau sa ne contactati la numarul de telefon al pensiunii noastre.
Tel: 0768989567


Va asteptam cu drag la Pensiunea Porumbelul Alb Mila 23 din Delta Dunarii!

STAI CONECTAT CU NOI

Fii la curent cu ultimile noutăți și oferte